Origo
[ny suppleringsside under opbygning]
darwin2009.dk, darwin209.no, skabelse.dk og Origo
er sammenhængende størrelser.
darwin2009.dk og darwin2009.no er hjemmesider med nogle tørre facts, serveret i anledning af Darwinåret.
Her er et svar på et spørgsmål mange stiller sig:
Hvad er Intelligent Design?
Intelligent Design er et studium af de strukturer i naturen som bedst kan forklares som resultat af en intelligens.
William A. Dembski
Og ID-strukturer lader sig også i naturen afgrænse videnskabeligt, dvs. alle kan afprøve metoden.
Læs mere om ID her.
Hvad er ID ikke?
ID handler ikke om “at drage Gud ind i forklaringerne”! Lige så lidt som at Newton drog Gud ind i forklaringen af hvorfor æblet faldt til jorden.
ID-forskerne arbejder naturligvis med naturvidenskabens metoder. Som tyngdekraften lader sig beskrive videnskabeligt, således også naturens design.
Bioinformatikken arbejder på at fremskaffe en metode til at måle information set i sammenhæng med den biologiske funktion der ligger i proteinsekvenser. Informationen måles i “Functional bits” (i “Fits”). Enhver observeret forøgelse i den funktionelle information over en grænse på fx 60 bits i en struktur vil altid have en intelligent agent ansvarlig for forøgelsen.
Findes der videnskabelige korrektiver til darwinismen?
Darwinister beskylder “darwinkritikere” (herunder også IDister) for at drage religiøse argumenter ind i den videnskabelige diskussion.
Men er det religion eller er det videnskab “der bestemmer” hvis man kan påvise at darwinister af og til bryder med naturlovene i deres forklaringsiver? De påstår fx at programmering ikke blot kan forbedres, men direkte opstå af kaos og uorden. Og den programmering vi taler om, er naturligvis den der ligger i DNA’et. Darwinisters forestilling om Livets spontane Opståen, storskala-evolution og den naturlige selektion er ofte direkte i strid med de kendte love inden for kemi, fysik, genetik og informationsvidenskaben bioinformatik.
Rimelig darwinkritik
Så den “kritik af Darwin” der fremføres på hjemmesider tilknyttet Origo, er ikke blot rimelig, den er også nødvendig. [Se også darwin2009.no]
For her betyder “kritik af Darwin” nemlig ikke personlige angreb på personen Darwin (som vi, som det tvivlrådige menneske han var, har den største respekt for), men derimod en kritik af noget af det der påstås i Darwins navn.
Som det vil fremgå af Origos næste store bogudgivelse i Darwinåret 2009, Jostein Andressens Darwinboka, Hva du ikke visste om Charles Darwin (som senere opfølges af en tilsvarende dansk, Darwinbogen), tillægger man Darwin en hel del synspunkter som han rent faktisk ikke havde.
Et af de helt store scoop i bogen er at den (med en tør henvisning til primærkilderne) viser at Darwin selv kom til at tvivle mere og mere på virkningen af den naturlige selektion – efterhånden som han skrev om på sine mange versioner af Arternes Oprindelse.
[tilbage til darwin2009.dk]